29.04.2016 10:19

El Azzouzi: "Dan ram ik die bal er gewoon in"

Ajax-huurling Zakaria El Azzouzi, hier in actie voor FC Twente tegen NEC Nijmegen, kijkt naar een afspeel mogelijkheid (27-01-2016)
Ajax-huurling Zakaria El Azzouzi, hier in actie voor FC Twente tegen NEC Nijmegen, kijkt naar een afspeel mogelijkheid (27-01-2016)

Zakaria el Azzouzi zal niet twijfelen als de bal zondag op een gevaarlijke plek voor zijn voeten belandt. Hij zal uithalen, met het doel om te scoren. Ook al is Ajax, de club die hem heeft verhuurd aan FC Twente, de tegenstander.

Ajax kan alle doelpunten momenteel goed gebruiken, daar de club een gelijk aantal punten heeft met PSV in de titelrace. De Amsterdammers hebben echter een beter doelsaldo. De gedachten gaan dan automatisch naar het seizoen 2006/2007, waarin Ajax op de laatste speeldag een doelpunt te kort kwam. Verwijtende blikken gingen toen naar Jan Vertonghen, want een treffer van de RKC-huurling eerder in het seizoen kostte Ajax het kampioenschap.

Toch zal het voor El Azzouzi geen moeite kosten als hij een kans krijgt. "Dan ram ik die bal er gewoon in", meent de aanvaller in gesprek met De Telegraaf. "Aan dat Vertonghen-scenario ben ik de laatste weken al vaak herinnerd. En ook in dat geval kan Ajax de titel nog pakken, al ziet het er dan niet heel mooi uit. Ik hoop dat ze kampioen worden, maar zondag wil ik dat FC Twente wint. Dat is de club waar ik nu voor speel."

El Azzouzi weet dat de Ajax-supporters hem een doelpunt niet in dank zullen afnemen. "Maar dat hoort erbij. Dat is voetbal", vervolgt El Azzouzi. "Ik wil laten zien wat ik kan. Dan moet ik dus goed spelen, zodat ik volgend seizoen misschien weer terug naar Ajax kan. Ik wil altijd scoren, dus ook zondag."

De huurling heeft in de afgelopen tijd amper contact gehad met iemand van Ajax. "Omdat ik voornamelijk in het tweede elftal heb gespeeld. Dat is misschien maar beter ook, want dan blijf ik gefocust." El Azzouzi wil ook volgend seizoen in de Eredivisie spelen, maar weet nog niet goed wat de plannen van de Amsterdammers zijn. "Ik denk dat ik volgende maand met Ajax een gesprek heb. Dan zullen we wel zien wat er gaat gebeuren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner