29.04.2016 10:45

Van Gaal over Litmanen: "Ik hou van je"

Jari Litmanen is weer eens terug in Amsterdam. De oud-speler van Ajax, een legende in de hoofdstad, is in Nederland om zijn nieuwe boek te promoten. (28-04-2016)
Jari Litmanen is weer eens terug in Amsterdam. De oud-speler van Ajax, een legende in de hoofdstad, is in Nederland om zijn nieuwe boek te promoten. (28-04-2016)

Het is duidelijk dat Louis van Gaal altijd een zwak voor Jari Litmanen heeft gehad. De Fin was geliefd bij de Ajax-supporters, maar ook de trainer voelde veel voor hem. In de jaren negentig maakte het duo veel hoogtepunten mee en dat is Van Gaal niet vergeten.

"Ik ben in mijn carrière altijd op zoek gegaan naar een kopie van jou. Een groter compliment kan ik je niet geven", vertelde de huidige trainer van Manchester United in een speciale boodschap voor de Fin die werd opgenomen door Langs de Lijn. "Jari, ik dank je voor wie je bent. Ik hou van je. Heel veel geluk en gezondheid."

Litmanen kon de boodschap van Van Gaal waarderen. "Mooie woorden, op de manier van Louis. Typisch Louis, zo ken ik hem. Voor mij was hij veruit de beste trainer die ik ooit heb gehad", meent oud-Ajacied. Door blessures kon de aanvallende middenvelder niet alles uit zijn carrière halen, maar toch speelde hij voor clubs als Barcelona en Liverpool.

Overigens merkte Ajax Litmanen niet als eerste Nederlandse club op. "Mijn eerste contact in Nederland was met Roda JC. Ik ben daar in oktober, november 1990 geweest. Maar het probleem was dat ze daar te veel buitenlanders hadden." Litmanen was de afgelopen tijd veel in Nederland om zijn nieuwe boek te promoten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner