29.04.2016 11:38

Klaassen voelt klik op het veld met Milik

Davy Klaassen (l.) en Arek Milik (r.) samen nadat ze weer belangrijk zijn voor Ajax met doelpunten tegen Cambuur. (21-11-2015)
Davy Klaassen (l.) en Arek Milik (r.) samen nadat ze weer belangrijk zijn voor Ajax met doelpunten tegen Cambuur. (21-11-2015)

Davy Klaassen is, net als Joël Veltman, bijzonder blij met de aanwezigheid van Arkadiusz Milik bij Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers heeft een goede klik met de Pool op het veld, die de laatste maanden zeer belangrijk is voor Ajax.

Vlak na de winterstop moest Klaassen een paar wedstrijden toekijken vanwege een blessure. Milik baalde van de afwezigheid van de middenvelder. "Milik miste mij? Ik hem ook", lacht Klaassen in gesprek met Ajax Life. "Ik snap wat hij bedoelt. Voor een spits is het moeilijk als er niemand om hem heen staat. Voor mij geldt hetzelfde. Ik weet dat ik hem nodig heb om doelpunten te maken. Hij denkt ook zo over mij."

De klik is duidelijk merkbaar op het veld, meent Klaassen. "Hij trekt wel het gat. Als ik in mijn eentje in de zestien had gestaan, was ik niet aan de bal gekomen. Veel mensen zien niet dat je elkaar nodig hebt. Als wij maar weten dat we blij zijn met elkaar. Dat is het belangrijkste”, vervolgt Klaassen. De middenvelder van Ajax scoorde dit seizoen al dertien keer, terwijl Milik 21 goals maakte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner