29.04.2016 12:24

Fraser: "Zat redenen om ergens voor te spelen"

ADO Den Haag-trainer Henk Fraser kijkt naar het publiek voorafgaand aan het competitieduel ADO Den Haag - NEC Nijmegen (20-03-2016).
ADO Den Haag-trainer Henk Fraser kijkt naar het publiek voorafgaand aan het competitieduel ADO Den Haag - NEC Nijmegen (20-03-2016).

Henk Fraser probeert zijn ploeg nog twee keer op te laden voor een Eredivisie-duel. ADO Den Haag speelt nergens meer om, maar de trainer hoopt dat de spelers zich dan voor individuele belangen willen inzetten.

"De een speelt nog voor geld, de ander speelt voor de club. Hoe hoger je eindigt, des te belangrijker dat is qua televisiegeld", vertelt Fraser in gesprek met ADO TV. "Prestige, sportieve plicht, er zijn genoeg redenen om nog ergens voor te spelen", vervolgt Fraser.

Tegenstander Heracles gaat er in ieder geval alles aan doen om te winnen, want bij winst houdt de ploeg van John Stegeman uitzicht op de play-off plekken voor Europees voetbal. De oefenmeester van ADO is onder de indruk van de spelers van Heracles. "Weghorst heeft de kwaliteiten die we kennen. Die heeft zich uitstekend ontwikkeld, mooi om te zien", vindt Fraser.

Maar ook de middenvelders van de Almelose ploeg kunnen hem wel bekoren. "Bruns, een uitstekende speler met goed loopvermogen. Een vervelende gozer, in de goede zin van het woord. En je hebt Bel Hassani, echt een mooie voetballer. Maar het belangrijkste is dat er echt een ploeg staat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner