29.04.2016 16:32

Geblesseerde Tibbling mist noordelijke derby

Simon Tibbling (l.) kapt en draait om de fysiek sterkere Tomi Jurić van zich af te schudden tijdens FC Groningen - Roda JC. (19-04-2016)
Simon Tibbling (l.) kapt en draait om de fysiek sterkere Tomi Jurić van zich af te schudden tijdens FC Groningen - Roda JC. (19-04-2016)

FC Groningen moet het zondag stellen zondag Simon Tibbling. De Zweedse middenvelder heeft een knieblessure en moet daarom de noordelijke derby tegen sc Heerenveen aan zich voorbij laten gaan.

"Dat is wel een aderlating. Tibbling is tegen Roda al niet begonnen in de basisopstelling vanwege vocht in zijn knie en dat is daarna verergerd. Zijn knie is onrustig en daarom zal hij niet meegaan naar Heerenveen. Ook Mimoun Mahi en Jarchinio Antonia zijn niet inzetbaar. Mahi is niet wedstrijdfit, Antonia nog niet hersteld van zijn liesblessure", aldus trainer Erwin van de Looi op de clubsite van de Groningers.

Het team van Van de Looi maakt nog kans om zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Dan mag FC Groningen de laatste twee wedstrijden van het reguliere seizoen echter geen punten meer laten liggen. "Voor ons staat er nog veel op het spel, terwijl de wedstrijd bij Heerenveen vooral in het teken zal staan van afscheid, aangezien het hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen is."

De Groningers zullen de tussenstanden bij de andere wedstrijden in de gaten houden en waarnodig risico's nemen. "We moeten er rekening mee houden dat we nu mogelijk meer risico moeten nemen. De afgelopen dagen hebben we tactisch getraind en zijn deze scenario's ook aan bod gekomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner