01.05.2016 09:27

Assistent Bogers toch op de bank bij Willem II

Adrie Bogers maakt als assistent-trainer van Willem II de voorbereidingen op de training van de club. (05-01-2015)
Adrie Bogers maakt als assistent-trainer van Willem II de voorbereidingen op de training van de club. (05-01-2015)

Jurgen Streppel hoeft het tijdens de belangrijke thuiswedstrijd tegen Feyenoord niet te stellen zonder assistent-trainer Adrie Bogers. De rechterhand van de hoofdtrainer werd in de vorige wedstrijd naar de kant gestuurd, maar is voorwaardelijk gestraft.

Tegen SC Cambuur moest Bogers vlak voor rust de tribune opzoeken, nadat scheidsrechter Kevin Blom via zijn assistenten doorkreeg dat de assistent-trainer aanmerkingen maakte op de leiding. Toen Blom Bogers wegstuurde, protesteerde de oud-speler van NAC Breda, RKC Waalwijk en Willem II direct.

Na de wedstrijd werd Bogers een schorsing voor één wedstrijd gegeven, nadat een wegwerpgebaar werd geconstateerd. De assistent-trainer van de Tilburgers ging in beroep en haalde daar zelfs videobeelden bij. Daaruit bleek dat Bogers niet de persoon was die het wegwerpgebaar maakte. De aanklager zette daarop de schorsing om in een voorwaardelijke, waardoor Bogers gewoon op de bank kan zitten tegen Feyenoord.

Willem II strijdt samen met Excelsior om de vijftiende, veilige plek in de Eredivisie. De Brabanders staan momenteel op doelsaldo boven Excelsior.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner