01.05.2016 16:23

PEC Zwolle weet uit weer niet te winnen

PEC Zwolle heeft zondagmiddag weer niet weten te winnen in een uitwedstrijd. In Rotterdam hield Excelsior de Zwolse bezoekers op 2-2. Daan Bovenberg maakte de gelijkmaker tien minuten voor tijd.

Er stond voor beide ploegen veel op het spel. PEC Zwolle wil zich opnieuw plaatsen voor Europees voetbal, maar voelde voor aanvang van het duel de hete adem van drie achtervolgende ploegen in de nek. Excelsior wil het liefst de playoffs voor degradatie ontspringen en kon de drie punten daarom ook goed gebruiken. Maar in het begin van de wedstrijd leek Excelsior al achter de feiten aan te lopen.

PEC Zwolle begon ijzersterk en kwam dan ook verdiend op voorsprong na een kwartier spelen. Abdel Malek El Hasnaoui zette de aanval op, ging een één-twee aan met Ouassim Bouy, waarna hij Lars Veldwijk in stelling bracht. Veldwijk, in het verleden nog goalgetter bij Excelsior, stond met de rug naar de goal, maar wist knap weg te draaien en de bal in de verre hoek te plaatsen. Excelsior creëerde weinig. Wel was Adil Auassar een keer dichtbij, maar zijn inzet werd door PEC-doelman Mickey van der Hart uit het doel getikt. Aan de andere kant kopte Sander Fischer een voorzet van Bart van Hintum op het lat boven zijn eigen doel.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd kwamen de Kralingers beter uit de kleedkamers. Toch was de eerste beste kans voor Lars Veldwijk. De aanval leek een kopie uit die van de eerste helft waarin Veldwijk scoorde. Nu wist Tom Muyters de bal echter wel te redden. Excelsior werd sterker en kwam in de zestigste minuut op gelijke hoogte. Op aangeven van Daan Bovenberg kon Adil Auassar inschieten ter hoogte van de penaltystip. Het laatste zetje werd gegeven door Tom van Weert, die de 1-1 noteerde.

Lang kon Excelsior niet van de goal genieten, want vijf minuten later was het PEC Zwolle wat weer op 1-2 voorsprong kwam. Een lange bal werd keurig teruggelegd door Lars Veldwijk, waarna Queensy Menig de bal snoeihard in het dak van het doel schoot. Tien minuten voor tijd maakte Daan Bovenberg namens Excelsior de 2-2. Een voorzet werd knap ingekopt door de kleine vleugelverdediger. Dankzij die goal houdt Excelsior Zwolle op een gelijkspel.

Door: Thomas Mulder