01.05.2016 16:29

Vitesse doet zeer slechte zaken tegen Utrecht

Vitesse heeft zichzelf zondagmiddag een zeer slechte dienst bewezen, door met 1-3 onderuit te gaan tegen FC Utrecht. De thuisploeg stond lang op een 1-0 voorsprong, maar gaf het een kwartier voor tijd volledig weg.

De wedstrijd begon zeer tam in Gelderland, maar toch had het binnen tien minuten 1-0 kunnen staan. Christian Kum won een kopduel achterin, maar legde de bal precies voor de voeten van Dominic Solanke. De spits van Vitesse probeerde de bal laag binnen te schuiven, maar Filip Bednarek kwam attent uit zijn doel. Vervolgens bleef het lang onaantrekkelijk in de GelreDome, tot de dertigste minuut. FC Utrecht kreeg een vrije trap niet uit de zestien en na tussenkomst van Solanke kon aanvoerder Guram Kashia van dichtbij binnenwerken: 1-0. Kum kreeg daarna nog een kans om zijn fout te herstellen, maar de mandekker wist de bal na een corner niet op doel te krijgen met het hoofd.

In de tweede helft lukte het FC Utrecht maar niet om lekker in de wedstrijd te komen. Erik ten Hag bracht supersub Ruud Boymans en twintig minuten voor tijd kwam FC Utrecht dan eindelijk los. Eerst miste Sébastien Haller nog een één op één met Eloy Room, daarna scoorde de Fransman bijna heel stijlvol met een omhaal. Zijn inzet werd echter uit de kruising getikt. Een kwartier voor tijd viel het doelpunt alsnog. Kum soleerde mooi langs de linkerflank, zette laag voor op Nacer Barazite, die met rechts afwerkte. Vitesse kwam de klap van de gelijkmaker niet te boven en een paar minuten voor tijd ging het helemaal mis. Eerst kopte invaller Boymans een corner binnen, daarna was het Ramon Leeuwin die op nagenoeg identieke wijze scoorde: 1-3.

Door de verliesbeurt moet Vitesse hopen op een klein wonder in de laatste speelronde om alsnog mee te kunnen doen aan de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg staat tiende, met twee punten achterstand op nummer acht FC Groningen. FC Utrecht houdt na de verloren bekerfinale de droom van Europees voetbal alsnog levend en doet nog mee om plek vier, maar moet dan wel hopen op een flinke nederlaag van AZ.

Door: Jos Boesveld