01.05.2016 16:26

Play-offs ver weg voor NEC na verliespartij

NEC-middenvelder Navarone Foor is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter tijdens het duel met Roda JC. (01-05-2016)
NEC-middenvelder Navarone Foor is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter tijdens het duel met Roda JC. (01-05-2016)

NEC heeft plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal niet meer in eigen handen. De Nijmegenaren gingen zondagmiddag verrassend onderuit tegen Roda JC: 1-2. De club uit Kerkrade heeft zich definitief veilig gespeeld.

Door de zware knieblessure van Todd Kane was er bij NEC een basisplaats voor Jay-Roy Grot. De achttienjarige aanvaller vormde de aanval met Anthony Limbombe en Christian Santos, die de eerste mogelijkheid van de wedstrijd kreeg. De topscorer van de Nijmegenaren werd bij een lage voorzet van Lucas Woudenberg goed verdedigd door Arjan Swinkels. Het was even later wel raak voor NEC, dat de betere ploeg was in de openingsfase.

De 1-0 van Navarone Foor was geen alledaags doelpunt. De aanvaller scoorde doordat hij de bal tegen zich aan kreeg geschoten. Ard van Peppen probeerde een voorzet weg te werken, maar schoot per ongeluk tegen Foor op. Santos kreeg daarna een grote mogelijkheid om de 2-0 te maken, maar Benjamin van Leer stopte zijn strafschop. Zo lelijk als het doelpunt van NEC was, zo mooi was de gelijkmaker van Roda JC. Tom Van Hyfte wipte de bal voor zichzelf op en schoot vervolgens met een volley van dertig meter de 1-1 tegen de touwen.

NEC had in de eerste helft het betere van het spel, maar Roda JC nam na rust het initiatief over  van de thuisploeg. Dat leverde de bezoekers al snel de 1-2 voorsprong op. Een hoekschop werd door Tomi Jurić met het hoofd verlengd richting de tweede paal. Daar stond Rydell Poepon, die voor de voorsprong van Roda JC zorgde. Een echt slotoffensief van NEC bleef uit. Invaller Mihai Roman kreeg nog een dot van een kans om de gelijkmaker te maken, maar hij schoof de bal van vijf meter voor het doel langs.

Het team van trainer Ernest Faber is door de nederlaag gezakt naar de negende plaats en heeft plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen handen. De Nijmegenaren gaan volgende week op bezoek bij Feyenoord en zal daar een resultaat moeten behalen om een kans te maken op de achtste plaats. De huidige nummer acht, FC Groningen, won met 1-2 bij sc Heerenveen en neemt het volgende week thuis op tegen Heracles Almelo.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner