01.05.2016 17:37

De Boer tevreden over individuele optredens

Trainer Frank de Boer kan rustig toekijken tijdens Ajax - ADO Den Haag. Zijn ploeg staat met 4-0 voor tegen de Residentieclub. (30-08-2015)
Trainer Frank de Boer kan rustig toekijken tijdens Ajax - ADO Den Haag. Zijn ploeg staat met 4-0 voor tegen de Residentieclub. (30-08-2015)

Frank de Boer was uitermate tevreden met de 4-0 zege van zijn ploeg op FC Twente. De oefenmeester van Ajax verraste voor de wedstrijd met enkele keuzes in zijn opstelling, maar deze pakten allemaal goed uit.

"Kenny Tete heeft na lange tijd weer in de basis gestaan. Hij miste wat spelritme, maar dat is niet erg. Hij deed het erg goed. Thulani Serero was ook heel erg goed vandaag. Hij maakte telkens de goede keuze en was een echte aanjager", zei de trainer van Ajax na afloop tegenover de camera’s van FOX Sports.

"Vaclav Černý heeft ook laten zien wat we willen met zijn snelheid en dreiging", vervolgde De Boer. De trainer van Ajax zag PSV met 6-2 winnen, maar doordat zijn ploeg vier keer scoorde, blijft het doelsaldo in het voordeel van Ajax (+60 om +54). Of het volgende week, als Ajax naar De Graafschap gaat en PSV naar PEC Zwolle, enkel om de punten en niet meer de doelpunten gaat? "Ja, dat denk ik wel", meent De Boer.

Ajax had het wel lastig, maar door een doelpunt van Mike van de Hoorn werd de bevrijdende 2-0 gescoord. "Dat is hartstikke mooi voor hem. Hij heeft veel over zich heen gekregen. Ik zelf ook, omdat ik hem heb aangekocht. Maar ik heb hem altijd een goede prof gevonden en dat bewijst hij nu. Hij staat er wanneer we hem nodig hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner