02.05.2016 10:23

'Kluivert komend seizoen trainer Ajax A1'

Kluivert tijdens een interland tegen Suriname (20-02-2015)
Kluivert tijdens een interland tegen Suriname (20-02-2015)

Patrick Kluivert keert terug bij Ajax. Hij gaat volgens de Telegraaf de A1 van de club op zich nemen. De krant meldt dat hij een mondeling akkoord heeft bereikt voor twee seizoenen.

De club hoopt deze week de afspraken contractueel vast te kunnen leggen en Kluivert als aanwinst te presenteren. Kluivert rondde na zijn carrière de cursus betaald voetbal versneld af en liep stage bij het AZ van Louis van Gaal. Tijdens het WK 2014 was Kluivert de assistent van Van Gaal.

Verder was de voormalige international ook assistent bij NEC en het Australische Brisbane Roar. In 2012 maakte hij het beloften elftal van FC Twente kampioen. Vorig jaar was hij ook hoofdtrainer van het nationale elftal van Curaçao. Hij strandde met dat land in de derde voorronde van het kwalificatietoernooi van de CONCACAF.

Vorige week maakte Ajax bekend dat Justin Kluivert een professioneel contract had getekend in Amsterdam. De 16-jarige zoon van Patrick Kluivert zal komend seizoen dus af en toe wedstrijden spelen onder leiding van zijn vader.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner