03.05.2016 11:03

Ten Hag: "Goed voor de ontwikkeling"

Erik ten Hag zit voor het eerst op de bank als trainer van FC Utrecht. De oefenmeester moet tegen Feyenoord zien te presteren. (08-08-2015)
Erik ten Hag zit voor het eerst op de bank als trainer van FC Utrecht. De oefenmeester moet tegen Feyenoord zien te presteren. (08-08-2015)

FC Utrecht-trainer en technisch manager Erik ten Hag is blij dat Jong FC Utrecht aankomend seizoen waarschijnlijk in de Jupiler League zal spelen. FC Utrecht is echter niet van plan om het budget op te schroeven.

"We gaan de budgetten van de spelersselectie niet verhogen. Er verandert niks in de structuur van Jong Utrecht mochten we de Jupiler League halen. Indien nodig moeten we dan maar een beroep doen op jeugdspelers, dat is ook goed voor de ontwikkeling van talenten", aldus Ten Hag tegenover het Algemeen Dagblad.

"Utrecht stond niet meteen te springen bij de gedachte om met het beloftenteam te promoveren naar de Jupiler League. 'Dat kunnen we niet', zeiden we. Maar gaandeweg dachten we: waarom niet? Zo hoog mogelijk spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van onze spelers. Op termijn heeft het eerste daar baat bij omdat talenten op een hoger niveau spelen en sneller doorstromen."

"We zijn vrijwel het enige land in Europa waar je niet kunt degraderen uit het tweede niveau. Dat struint in tegen de essentie van topsport. Veel clubs hebben na een paar weken Jupiler League niets meer om voor te spelen. Wat rest zijn gezellige potjes op vrijdagavond. Voor de concurrentiepositie van Nederland is dat funest. Juist door spelers vroegtijdig een podium te bieden waar ze leren om te gaan met de hardheid van de competitie waarin ze een hogere weerstand ondervinden, zullen ze groeien", aldus Ten Hag, die niet vreest voor de toekomst van een aantal clubs. "Als clubs hun eigen broek niet op kunnen houden, mag je toch niet serieus van betaald voetbal spreken?"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner