04.05.2016 14:32

Kalezić in onzekerheid ondanks topprestatie

Darije Kalezić geeft zijn Roda JC aanwijzingen tijdens het uitduel met PEC Zwolle. (08-04-2016)
Darije Kalezić geeft zijn Roda JC aanwijzingen tijdens het uitduel met PEC Zwolle. (08-04-2016)

Darije Kalezić heeft naar eigen zeggen een wereldprestatie geleverd door Roda JC Kerkrade voor de Eredivisie te behouden, maar ondanks een doorlopend contract is de toekomst van Kalezić in Limburg onzeker.

"Dat we nog voor de aftrap van de laatste speelronde veilig zijn en 34 punten hebben behaald, is een wereldprestatie", aldus de Bosniër tegenover Voetbal International. "Iedereen weet dat we een moeilijk seizoen achter de rug hebben, onder meer door de komst van een groot aantal nieuwe spelers in de winter. Als selectie en stafleden zijn we hartstikke trots dat we ons doel toch hebben bereikt."

Kalezić heeft een contract tot medio 2017 bij Roda JC, maar toch is het onzeker of de Bosnische trainer in Limburg blijft. "Ik begon bij Roda in de wetenschap dat er het eerste jaar geen middelen waren, in eerste instantie zelfs geen technische afdeling om mij te ondersteunen", vervolgt Kalezić. "Als trainer heb ik heel veel geïnvesteerd om de club uit de put te trekken, Roda stabiel te maken en te voorkomen dat medewerkers hun baan zouden verliezen. Nu moeten de club én ik een volgende stap zetten. Of dat kan, gaan we volgende week bespreken. Deze week richten we ons nog volledig op het thuisduel met Willem II, want we willen de competitie zondag positief afsluiten. Daarna gaan we evalueren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner