06.05.2016 09:28

Strieder geniet nog na van debuut bij Bayern

Florian Jozefzoon (l.) reageert te laat op een diepe bal, waardoor Rico Strieder kan ingrijpen tijdens FC Utrecht - PSV. (07-02-2016)
Florian Jozefzoon (l.) reageert te laat op een diepe bal, waardoor Rico Strieder kan ingrijpen tijdens FC Utrecht - PSV. (07-02-2016)

Rico Strieder is bezig aan een geweldig seizoen bij FC Utrecht. De middenvelder heeft zich snel ingepast in de selectie van Erik ten Hag. Bovendien haalde zijn ploeg de finale van de KNVB beker en heeft de club zich geplaatst voor de play-offs voor Europees voetbal. Toch kijkt hij nog regelmatig terug op zijn tijd bij Bayern München.

"De laatste twee seizoenen mocht ik ook af en toe meetrainen met het eerste", doelt de Duitser op zijn plek bij de club uit Beieren. "Niet vaak, maar als ze een man tekort kwamen voor een grote partijvorm werd ik bij het tweede weggeplukt. En ik mocht voor het seizoen mee op trainingskamp", gaat hij verder in gesprek met Voetbal International. Strieder denkt dat hij op basis van die trainingen ontzettend veel geleerd heeft. 

"Man, daar leerde je zó veel van. Niet alleen van het meetrainen, trouwens. Met het tweede trainden we vaak een uur voor of na het eerste. Dan kon je nog eventjes kijken naar al die spelers van wereldklasse, bij een van de beste clubs ter wereld. Alleen al daarvan stak je zo ongelooflijk veel op. Hoe trainen ze? Hoe voeren ze bepaalde oefeningen uit? Een prachtige ervaring."

Na de 25ste titel speelde Bayern tegen Bayer Leverkusen. "Op donderdag kwam Erik ten Hag (toenmalig trainer van Bayern München II, red.) naar me toe. Dat was alleen nog maar om te zeggen dat ik op vrijdag met het eerste moest trainen en dat ik héél misschien mee naar Leverkusen mocht. Na die training zat ik uit te puffen in de kleedkamer, toen de assistent van Guardiola me kwam vertellen dat ik een uurtje had om mijn spullen te pakken; dan zou de bus naar het vliegveld vertrekken. Maar we gingen met negentien spelers, dus er zou er eentje buiten de wedstrijdselectie vallen. Dat was ik, dacht ik. Logisch."

Maar niets was minder waar, want Strieder stond in de basis. "Na het ontbijt op zaterdag hoorde ik van de dokter dat Sebastian Rode en Juan Bernat niet helemaal fit waren en dat ik dus bij de selectie zat. Ik moest even slikken. Ik zou de warming-up gaan doen met zúlke grote spelers, kreeg een écht wedstrijdshirt met mijn naam erop... Geweldig. En twee uur voor de wedstrijd, bij de wedstrijdbespreking, zag ik ineens dat ik in de basis stond."

Van een doorbraak bij Bayern kwam het niet. De Duitser ging trainer Ten Hag achterna naar Nederland. "Ik had nooit gedacht dat ik ooit in Nederland terecht zou komen. Weet je wat mij verraste? Hoe groot het stadion was. Er zijn in Nederland echt niet veel mooiere stadions dan Galgenwaard."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner