06.05.2016 19:03

Patrick Kluivert officieel aangesteld bij Ajax A1

Patrick Kluivert (r.) feliciteert zoon Justin Kluivert met zijn optreden bij Ajax B1. De jonkies van de Amsterdammers speelden tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. (13-02-2016)
Patrick Kluivert (r.) feliciteert zoon Justin Kluivert met zijn optreden bij Ajax B1. De jonkies van de Amsterdammers speelden tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. (13-02-2016)

Patrick Kluivert keert officieel terug in Amsterdam. De oud-spits van de club tekent een contract voor twee seizoenen als trainer van Ajax A1. Kluivert traint daarmee volgend seizoen zijn zoon Justin, die onlangs zijn eerste profcontract tekende.

De 39-jarige oud-voetballer is momenteel nog bondscoach van Curaçao en stond eerder voor de groep van Jong FC Twente. Daarnaast was hij onder andere assistent-trainer bij het Nederlands elftal. Kluivert wordt in Amsterdam gezien als de laatste spits uit de eigen jeugdopleiding die uiterst succesvol werd. Zijn doelpunt in de Champions League-finale tegen AC Milan behoort nog steeds tot een van de belangrijkste momenten in de clubgeschiedenis.

"Het geeft natuurlijk een fantastisch gevoel. Voor mij is het belangrijk dat ik weer terug op de positie ben waar ik ben begonnen. Ik heb zelf in de situatie gezeten waarin ik vanuit de A1 doorstroomde naar het eerste. Dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar ik ga werken met hele talentvolle jongens, die probeer ik het laatste zetje te geven", is de eerste reactie van de kersverse Ajax-trainer.

"Ik ben al een hele tijd in gesprek geweest met Ajax. Op een gegeven moment zijn Marc en Edwin (Overmars en Van der Sar, directeuren bij Ajax en oud-ploeggenoten van Kluivert, red.) naar me toe gekomen en dan is het gewoon een soort van reünie van oud-spelers. Ze hebben hele duidelijke richtlijnen in wat ze willen en daar was mijn gevoel ook heel goed bij", gaat de oud-spits verder in gesprek met Ajax TV.

Nu Kluivert naar Amsterdam is gehaald, gonst het weer van de geruchten rondom het eerste elftal. De nieuwe trainer van de A1 geeft toe dat hij ooit graag voor de groep van een eerste elftal wil staan. Huidige hoofdtrainer Frank de Boer trainde ook de A1, voordat hij bij de selectie terechtkwam. "Zeg nooit nooit. Je begint ergens aan en je wil jezelf ontwikkelen, maar het is nu nog een beetje vroeg om het daar over te hebben."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner