06.05.2016 20:05

Keizer: "Cambuur in Jupiler League bij de top"

Marcel Keizer leidt zijn eerste training als eindverantwoordelijke bij SC Cambuur. De trainer verliet FC Emmen om bij de Eredivisionist aan de slag te gaan. (15-02-2016)
Marcel Keizer leidt zijn eerste training als eindverantwoordelijke bij SC Cambuur. De trainer verliet FC Emmen om bij de Eredivisionist aan de slag te gaan. (15-02-2016)

SC Cambuur zal volgend seizoen weer moeten strijden om te promoveren naar de Eredivisie. De ploeg degradeert dit seizoen, maar trainer Marcel Keizer vindt dat een snelle terugkeer tot de mogelijkheden behoort.

"Het is nu nog te vroeg om hier echt diep op in te gaan, maar een club als SC Cambuur hoort in de Jupiler League altijd in de top mee te doen. Wat de top is? Voor mij is dat de top drie. Maar alles heeft natuurlijk ook met de selectie te maken", stelt de eindverantwoordelijke in Leeuwarden op de clubwebsite van SC Cambuur. 

Keizer kwam in februari aan het roer te staan bij SC Cambuur, nadat Henk de Jong zijn contract inleverde. Handhaving was het doel van de Friese formatie, maar dit lukte dus niet. "Al met al is het gewoon net te weinig geweest. We hebben af en toe best aardig gevoetbald en in sommige wedstrijden hadden we misschien meer verdiend, maar aan het einde van het seizoen sta je waar je staat.

"We krijgen te veel en te makkelijk doelpunten tegen. PSV scoorde afgelopen weekend bijvoorbeeld vanuit een ingooi. Dat heeft ook met kwaliteit te maken", kijkt Keizer naar het kopdoelpunt van Luuk de Jong, die na een ingooi van Jetro Willems vrijstaand de 2-1 maakte. Volgend seizoen is een hoge eindnotering in de Jupiler League het doel, maar Keizer wil ook de transferperiode afwachten. "Wie gaan er weg en wat komt er bij? Daar zijn we achter de schermen al druk mee aan de slag, maar we zullen ook geduld moeten hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner