06.05.2016 20:44

Dijks is klaar: "De spanning onder controle"

Davy Klaassen (m.) neemt zijn ploeg bij de hand en zorgt ervoor dat Ajax in de eerste helft van het duel met AZ op 2-0 komt. (28-02-2016)
Davy Klaassen (m.) neemt zijn ploeg bij de hand en zorgt ervoor dat Ajax in de eerste helft van het duel met AZ op 2-0 komt. (28-02-2016)

Mitchell Dijks heeft vertrouwen in de laatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst op De Graafschap is het nagenoeg zeker dat de Amsterdammers de titel winnen, maar van veel spanning is geen sprake bij de linksback.

De fysiek sterke verdediger miste de vorige wedstrijd van Ajax, thuis tegen FC Twente (4-0), door een schorsing, maar keert in Doetinchem hoogstwaarschijnlijk terug in de basisopstelling. Ondanks het feit dat Ajax snakt naar de titel, leeft de linkervleugelverdediger rustig naar de wedstrijd toe.

"De spanning is wel onder controle. Ik voel het wel een beetje, maar het kan een heel mooi kampioenschap worden. Iedereen is fit, er zijn geen schorsingen en met de zenuwen zit het ook wel goed", aldus Dijks tegenover AT5. Ajax en PSV staan qua punten op gelijke hoogte in de Eredivisie, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo. PSV staat zes doelpunten achter Ajax en heeft ook nog het onderlinge resultaat tegen zich. De Eindhovenaren spelen nog tegen PEC Zwolle.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner