06.05.2016 21:57

Italië raakt weer middenvelder kwijt voor EK

Voor de tweede keer in een maand heeft Italië zeer slecht nieuws ontvangen rondom het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Na de zware blessure van Claudio Marchisio haakt nu ook Paris Saint-Germain-middenvelder Marco Verratti af. Het EK in Frankrijk begint over ruim een maand

De 23-jarige spelverdeler kampte dit seizoen met een hardnekkige liesblessure, maar keerde vorige maand terug bij de wedstrijdselectie van de Franse landskampioen. Een week later moest Verratti de training van zijn club alweer staken en inmiddels is duidelijk geworden dat de middenvelder een operatie nodig heeft om te herstellen. Hierdoor kan er ook een streep door EK-deelname van Verratti.

Italië is op het Europese eindtoernooi gekoppeld aan België, Zweden en Ierland. Met de blessures van Marchisio en Verratti lijkt bondscoach Antonio Conte in Frankrijk een beroep te moeten doen op ervaren krachten in zijn middelste linie. Thiago Motta (Paris Saint-Germain, 33) en Daniele De Rossi (AS Roma, 32) lijken nu nagenoeg zeker van speeltijd en zelfs de naam van Andrea Pirlo (New York City, 36) wordt weer genoemd in Italië. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner