07.05.2016 10:59

Milik: "De kracht van Ajax? Absoluut het team"

Arkadiusz Milik (m.) schreeuwt het uit na zijn tweede doelpunt in Friesland. De spits van Ajax maakt er 0-2 van, waardoor Ajax de koppositie nauwelijks meer kan ontgaan. (20-04-2016)
Arkadiusz Milik (m.) schreeuwt het uit na zijn tweede doelpunt in Friesland. De spits van Ajax maakt er 0-2 van, waardoor Ajax de koppositie nauwelijks meer kan ontgaan. (20-04-2016)

Met 21 doelpunten in het huidige Eredivisie-seizoen heeft Arkadiusz Milik een belangrijke rol in de koppositie van Ajax, maar de Poolse voetballer is van mening dat de kracht van de Amsterdammers juist in het team schuilt.

"We hebben geen egoïstische spelers, die alleen voor zichzelf spelen. Wij hebben juist spelers die elkaar willen helpen. Als ik bijvoorbeeld de bal verlies, rent iemand anders een stapje harder of neemt diegene mijn plaats over. Dat is de kracht van Ajax op het moment. Absoluut het team", stelt Milik op de clubwebsite van Ajax.

Tegen De Graafschap kan de titel definitief worden gepakt. "We zijn zo dichtbij het kampioenschap. Dat geeft een heel goed gevoel. Het is leuk om dit soort wedstrijden te spelen en daarom moeten we ervan genieten. Tegelijkertijd moeten we scherp en honderd procent klaar zijn. Alles is in onze handen, maar het blijft voetbal", beseft Milik.

Ajax gunde zichzelf een gunstige uitgangspositie voor de laatste speeldag, door met 4-0 van FC Twente te winnen. Hierdoor blijft het verschil qua doelsaldo met PSV groot. "We hebben zes goals voorsprong op PSV en voor ons volstaat waarschijnlijk een overwinning. Het is belangrijk dat we gefocust voor elk moment in de wedstrijd zijn. We moeten van de Ajax-filosofie uitgaan en proberen zoveel mogelijk goals te maken."

Milik heeft na de mogelijke titel, zijn eerste landskampioenschap met een eerste elftal, tijd voor vreugde, maar de knop moet ook alweer snel om. De Poolse aanvalsleider begint namelijk snel met zijn land aan de voorbereidingen op het Europees Kampioenschap in Frankrijk. "Er zal wel wat ruimte zijn om feest te vieren. Twee of drie dagen. Daarna neem ik een korte vakantie van zes dagen, en dan moet ik me melden bij het nationale team."

Polen speelt op het eindtoernooi tegen Duitsland, Noord-Ierland en Oekraïne. Voor het EK neemt Milik het met zijn landgenoten in een oefeninterland onder andere op tegen het Nederlands elftal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner