07.05.2016 22:53

Olympique Lyon op weg naar kampioenenbal

Olympique Lyon heeft zaterdagavond met ruime cijfers afgerekend met AS Monaco in het onderlinge duel om de tweede plaats in de Franse competitie: 6-1. Door doelpunten van Rachid Ghezzal en Alexandre Lacazette nam de thuisploeg binnen tien minuten de leiding. De wedstrijd was helemaal gespeeld nadat spits Lacina Traoré van Monaco al na 23 minuten zijn tweede gele kaart ontving en naar de kleedkamer moest.

Mapou Yanga-Mbiwa (twee keer) en Lacazette (nog twee keer) bouwden de voorsprong van Lyon verder uit tegen de tien man van AS Monaco. Ricardo Carvalho zorgde voor de enige treffer van de bezoekers.

Door de overwinning is Olympique Lyon praktisch verzekerd van deelname aan de Champions League. Met nog een speelronde op het programma is het verschil met AS Monaco drie punten en de nummer twee heeft bovendien een veel beter doelsaldo.