08.05.2016 09:45

De Boer maakt nog steeds stappen als trainer

De vijfde titel in zes jaar tijd ligt in het verschiet voor Ajax-trainer Frank de Boer. De coach lijkt de Eredivisie inmiddels ontgroeid te zijn, maar ook de oud-international heeft dit seizoen weer genoeg geleerd binnen zijn spelersgroep.

De Boer werd dit seizoen geconfronteerd met het feit dat één van zijn lievelingen, Viktor Fischer, in een zware vormdip stak. Fischer kon altijd rekenen op veel speeltijd onder De Boer, maar aankoop Amin Younes kreeg dit seizoen definitief de voorkeur boven de Deense aanvaller. Via een gesprek kreeg De Boer zijn pupil weer aan het voetballen.

"Ik praat nu veel meer met spelers dan in de eerste jaren", bevestigt De Boer in gesprek met Trouw. "Viktor Fischer gaf iedereen en alles de schuld behalve zichzelf. We hebben een fantastisch gesprek gehad, hij ging de deur uit en er staat nu een andere Viktor Fischer. Daar heb ik nu meer gevoel voor, ja. In het begin denk je: zeur niet. Je maakt de fout te denken dat spelers zijn zoals jij. En ik vond het misschien wel lastiger: hoe kleed je zoiets in?"

Zondag kan Ajax dus voor de vijfde keer kampioen worden onder leiding van De Boer, die deze titel natuurlijk koestert. Toch is het niet te vergelijken met 15 mei 2011. "Mijn eerste titel blijft de mooiste. Daar klopte alles. Hoe wil je het mooier hebben? Op de laatste dag, tegen de concurrent, FC Twente, op mijn verjaardag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner