08.05.2016 16:30

Feyenoord sluit seizoen af met overwinning

Met een 1-0 zege sluit Feyenoord op zondagmiddag het seizoen 2015/2016 af. De Rotterdammers kwamen in de tweede helft via Dirk Kuyt op voorsprong. De thuisploeg kreeg kansen op meer, maar het vizier stond niet op scherp.

Het wedstrijdbeeld in de eerste helft was zoals vooraf werd verwacht. De bezoekers trokken zich terug en wachtten geduldig op het foutje van Feyenoord. De Rotterdammers moesten in eigen huis het spel maken. Er kwam veel dreiging af van de flanken, waar vooral Eljero Elia de duels opzocht met Marcel Appiah. Toch lukte het de thuisploeg niet om tot echt grote kansen te komen. Na ruim een half uur had Bilal Başaçıkoğlu dé kans op de openingstreffer. Op het randje van buitenspel kreeg de rappe vleugelaanvaller de bal van Karim El Ahmadi. Başaçıkoğlu controleerde de bal met zijn borst, maar doelman Bradley Jones kon met zijn benen redding bieden. Zo kon Feyenoord niet het overmacht op het veld omzetten in een voorsprong en werd er met de brilstand gerust in De Kuip.

Feyenoord kwam sterk uit de kleedkamer. Başaçıkoğlu won het kopduel van Lucas Woudenberg en lanceerde zichzelf. De rappe vleugelaanvaller kon de nodige meters maken en kwam zo oog-in-oog met Jones, maar dit keer kon de paal redding bieden. Tot verbijstering van aanvoerder Kuyt die geheel vrij stond en graag had willen scoren. Dat deed de aanvoerder enkele minuten later. NEC leed dom balverlies en Rick Karskorp kreeg de mogelijkheid om Kuyt alleen op Jones af te sturen. Op het randje van buitenspel mocht de aanvoerder verder. Kuyt omspeelde rustig de doelman en tikte de 1-0 binnen.

Er leek niets aan de hand voor de Rotterdammers, behalve dat de thuisploeg geen grotere afstand nam. Zo bleef NEC op de counter loeren en na een uur spelen kwam daar opeens een grote kans voor de bezoekers. Christian Santos gaf de bal voor en centrale verdediger Dario Dumić testte van dichtbij de reflexen van Kenneth Vermeer. En ook op een poging van Christian Santos moest Vermeer redding bieden. Feyenoord liet via Kuyt en Başaçıkoğlu grote kansen liggen op een grotere voorsprong. En ook Eric Botteghin was dichtbij de 2-0, maar zijn kopbal belandde op de paal. Zo bleef het lang spannend in De Kuip, maar gescoord zou er niet meer worden.

Door: Ilona van der Werf