09.05.2016 19:13

PSV’ers lachen: 'Makkelie had penalty gegeven'

Phillip Cocu en Jeffrey Bruma vieren feest vlak na het fluitsignaal. PSV is kampioen van de Eredivisie 2015-2016. (08-05-2016)
Phillip Cocu en Jeffrey Bruma vieren feest vlak na het fluitsignaal. PSV is kampioen van de Eredivisie 2015-2016. (08-05-2016)

Ajax verspeelde zondagmiddag het kampioenschap. Op de slotdag speelde het op de Vijverberg met 1-1 gelijk tegen De Graafschap. PSV won in Zwolle wel van PEC en werd derhalve de beste van Nederland.

In de bus terug keek de PSV-selectie aandachtig naar wat er in Doetinchem was gebeurd. Bij de 1-1 van Bryan Smeets was het feest in de bus. Later was er zelfs nog sprake van humor. In de slotfase kreeg een speler van de ploeg van Jan Vreman in het strafschopgebied een bal op zijn arm, waarop één van de spelers gevat opmerkte dat '(Danny) Makkelie de penalty gegeven zou hebben.'

De snerende opmerking verwijst naar een incident van een paar weken eerder, toen Makkelie Ajax in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in de slotfase een discutabele strafschop toekende. Doordat Arek Milik het buitenkansje benutte, bleef de ploeg van Frank de Boer favoriet voor de titel, die de club uiteindelijk dus nog ontviel. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner