09.05.2016 21:01

Utrecht heeft volgend seizoen twee profploegen

De spelers van Jong FC Utrecht nemen hun trainer Robin Pronk op de schouders na  het kampioenschap. (09-05-2016)
De spelers van Jong FC Utrecht nemen hun trainer Robin Pronk op de schouders na het kampioenschap. (09-05-2016)

Jong FC Utrecht heeft zich maandagavond verzekerd van Jupiler League-voetbal in het komende seizoen. Voor 3.500 mensen was een gelijkspel tegen Jong FC Volendam daarvoor voldoende.

De wedstrijd, die in de Galgenwaard werd gespeeld, eindigde in 1-1. Daarmee wisten de Domstedelingen de beloftencompetitie te winnen. Daarmee speelt FC Utrecht volgend jaar Eredivisievoetbal, hun beloftenelftal zal een niveau lager haar geluk beproeven. Trainer van het collectief, Robin Pronk, zal de ploeg blijven leiden. Pronk heeft intussen ook de juiste trainerspapieren, dus dat kan geen problemen opleveren.

Wél een hoofdpijndossier is de vraag waar de club de thuiswedstrijden afwerkt. Momenteel speelt de ploeg vaak op sportpark Zoudenbach,  maar die locatie voldoet niet aan de eisen van de KNVB. Directeur Wilco van Schaik heeft al gezegd dat de club zal moeten investeren. Binnenkort gaat de club het hoofd buigen over het vraagstuk of de thuiswedstrijden voortaan niet structureel in de Galgenwaard plaats kunnen vinden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner