10.05.2016 10:00

Makkelie opgelucht: "Storm kan gaan liggen"

Willem Janssen (l.) is niet blij met het feit dat Danny Makkelie (r.) een strafschop heeft gegeven tijdens het competitieduel Ajax - FC Utrecht (17-04-2016).
Willem Janssen (l.) is niet blij met het feit dat Danny Makkelie (r.) een strafschop heeft gegeven tijdens het competitieduel Ajax - FC Utrecht (17-04-2016).

Danny Makkelie is een tikkeltje opgelucht nadat PSV kampioen is geworden in plaats van Ajax. De scheidsrechter gaf Ajax onlangs een omstreden strafschop tijdens het duel met FC Utrecht (2-2), waardoor Ajax het kampioenschap leek te veroveren.

"Het is mij om het even wie kampioen wordt. Eerlijk gezegd zou ik me niet verantwoordelijk hebben gevoeld voor een titel van Ajax, maar ik kan niet ontkennen dat ik een tikkeltje opgelucht ben", aldus Makkelie tegenover het Algemeen Dagblad. "De storm van commotie kan gaan liggen, nu blijkt dat die penalty geen bijdrage heeft geleverd aan een titel."

"Clubs krijgen over 34 duels allemaal wel iets tegen en mee. Het kampioenschap hangt niet af van één bepaalde beslissing", aldus Makkelie, die de laatste tijd flink wat over zich heen heeft gekregen. "Anderhalve week geleden viel er een doodsbedreiging van een PSV-fan in mijn brievenbus. Als PSV geen kampioen zou worden, zou mij en mijn familie het ergste overkomen. Sociale media is vrij ver weg, nu weten ze dus waar ik woon. Dan komt het ineens heel dichtbij."

"Kijk, in het begin gaat die commotie nog langs je heen, maar dan wordt het vervelend. Nu moet het wel klaar zijn", aldus Makkelie, die meeleeft met Bryan Smeets. De middenvelder van De Graafschap scoorde zondagmiddag de 1-1, waardoor Ajax het kampioenschap misliep. "Ik begreep dat hij ook bedreigd is. Door Ajax-fans. Het moet niet gekker worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner