10.05.2016 10:24

TvhJ: Janssen de beste van de Eredivisie

Het gehele seizoen 2015/2016 heeft Voetbal.com de beoordeling van spelers bijgehouden. Elke week becijferden Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Nu de competitie aan het einde is gekomen en PSV de schaal omhoog heeft gehouden maken we de balans op. Wie waren de beste spelers van het seizoen 2015/2016? Je leest het hier.

De beste doelman van afgelopen seizoen in de Eredivisie is Kenneth Vermeer. De goalie van Feyenoord presteerde constant en aan het eind van de rit krijgt Vermeer een 6.49 becijferd. Hoewel De Graafschap-doelman Hidde Jurjus het vaakst terugkeerde in het Team van de Week, komt hij niet verder dan een gemiddelde van een 6.33. Daarmee is hij na Vermeer en NEC-doelman Brad Jones (6.40) de derde beste doelman van de Eredivisie en dat is lang niet slecht.

De verdediging wordt gevormd door twee spelers van Ajax en één van AZ. Kenny Tete is de eerste in het rijtje. Hoewel de verdediger van de Amsterdammers lang langs de kant stond vanwege een blessure, haalde hij wel een hoog gemiddelde. Naast hem zijn teamgenoot Joël Veltman. Hij scoorde net iets beter dan concurrenten Guram Kashia en Timo Letschert. Tot slot mogen we Ron Vlaar, die begin dit seizoen terugkeerde in de Eredivisie, begroeten in het Team van het Jaar. Met een gemiddelde van een 6.50 is hij de beste verdediger van afgelopen seizoen.

We hebben een vijfmans middenveld dit keer. Illias Bel Hassani was na het vertrek van Ouassama Tannane de smaakmaker van Heracles. Hij stond, net als de overige vier middenvelders, vaak in het Team van de Week. Bel Hassani eindigt dit seizoen met een 6.36 gemiddeld. Bart Ramselaar doet het net iets beter, hij krijgt een gemiddelde toegewezen van 6.40. PSV-spelmaker Andres Guardado is de beste middenvelder van de Eredivisie. De Mexicaan, tussendoor nog een poosje uitgeschakeld wegens een blessure, kan tevreden terugkijken op het seizoen. Met een 6.54 is hij de beste PSV-er en middenvelder van dit seizoen. Hij doet het net iets beter dan zijn teamgenoot Davy Pröpper (6.43) en Ajax-aanvoerder Davy Klaassen (6.45).

Tot slot de aanvallers. Niet verrassend is het dat we op de twee posities in de voorhoede twee echte goalgetters zien. Samen waren deze twee aanvallers goed voor 53 doelpunten. Daarmee maken ze met z’n tweeën meer doelpunten dan elf clubs. Luuk de Jong maakte er 26 en krijgt een beoordeling van een 6.51. Vincent Janssen is met één doelpunt meer de betere van de twee, althans qua aantal doelpunten en qua gemiddeld cijfer. Vincent Janssen behaalt een 6.57 gemiddeld en is daarmee direct verkozen tot de beste speler van het seizoen 2015/2016 in de Eredivisie.

Benieuwd waar jou favoriete speler is geëindigd in het klassement? Dat kun je op je gemak terugvinden in deze ranglijst.

--> Team van de Week van speelronde 34

--> Alle teams van de week op een rij.

Door: Thomas Mulder

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner