10.05.2016 14:59

Roda JC zet trainer Kalezić op non-actief

Trainer Darije Kalezić (l.) geeft spits Rydell Poepon (r.) aanwijzingen tijdens de wedstrijd Roda JC - Vitesse. (06-03-2016)
Trainer Darije Kalezić (l.) geeft spits Rydell Poepon (r.) aanwijzingen tijdens de wedstrijd Roda JC - Vitesse. (06-03-2016)

Roda JC en Darije Kalezić gaan niet langer met elkaar door. De clubleiding heeft de hoofdtrainer per direct op non-actief gesteld, zo staat op de clubwebsite.

Na het interview van Kalezić na de 2-3 nederlaag tegen Willem II was de maat vol bij de clubleiding. De Bosniër noemde technisch directeur Ton Caanen een man die 'te lang autoverkoper' is geweest.

"Kalezić liet zich afgelopen zondag na afloop van de competitie in diverse media zeer laatdunkend uit over technisch directeur Ton Caanen. Kalezić heeft met zijn uitlatingen de grens van het betamelijke overschreden. Vanwege de onhoudbare situatie, die hierdoor is ontstaan, heeft Roda JC zich genoodzaakt gezien Kalezić per direct op non-actief te stellen", valt te lezen in het statement van de club.

De clubleiding en Kalezić konden al geruime tijd niet door één deur met elkaar. De leiding was niet te spreken over het spel van Roda JC. Toch werd de ploeg veertiende in de Eredivisie. Kalezić kwam een jaar geleden over van PSV waar hij trainer was van het beloftenelftal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner