13.05.2016 20:25

Smeets bezorgt oude ploeg zure nederlaag

Bryan Smeets (r.) zet De Graafschap in Maastricht op 0-1 tegen MVV. De Superboeren lijken uitstekende zaken te doen in hun eerste play-offwedstrijd. (13-05-2016)

De Graafschap heeft vrijdagavond een uiterst belangrijke overwinning geboekt op MVV Maastricht. In Maastricht werd het 0-1 dankzij een doelpunt van Bryan Smeets.

Beide ploegen kwamen fel uit de startblokken. MVV kreeg daarbij nog eens de steun van het publiek, dat massaal naar De Geusselt was gekomen om de ploeg aan te moedigen. Toch duurde het lang voordat de eerste kans van de wedstrijd een feit was. Een mislukte voorzet van Pieter Nys vanaf de middenlijn belandde bijna rechtstreeks in het doel, maar Hidde Jurjus was attent.

De Graafschap had weliswaar meer balbezit, maar had moeite de gaatjes te vinden. MVV deed nog een slotoffensiefje vlak voor rust. Eerst was het Stef Peeters die het vanaf links probeerde, maar wederom lag Jurjus in de weg. In de laatste minuut voor rust kreeg Daryl Werker nog een dot van een kans, maar de verdediger vergat de bal in het doel te tikken.

MVV startte de tweede helft beter dan De Graafschap, maar echt grote kansen bleven uit. Hoewel de bezoekers het moeilijk hadden, kregen zij toch de eerste twee grote kansen in de tweede helft. Robin Pröpper kopte een hoekschop bijna in het doel, maar Jo Coppens tikte de bal net over het doel. Niet veel later ging een schot van Tolgahan Çiçek net naast.

De bezoekers speelden verder niet best, maar bleven vrij eenvoudig overeind, omdat MVV niet creatief genoeg was voorin. De Graafschap vond het wel best en zo leek de wedstrijd af te stevenen op 0-0. Maar dacht oud-MVV'er Bryan Smeets anders over. De middenvelder, die zondag ook al tegen Ajax scoorde, kopte uit een hoekschop van Mark Diemers raak. En daarmee bezorgde hij zijn oude ploeg een dure nederlaag. Maandag is de return in Doetinchem en zal MVV minimaal één keer moeten scoren.

Door: Rijcko Treep