15.05.2016 16:59

Club Brugge verovert landstitel in België

Club Brugge-aanvaller Abdoulaye Diaby maakt de 3-0 en beslist daarmee de wedstrijd tegen Zulte Waregem. (23-04-2016)

Club Brugge is de nieuwe kampioen van België. Het team van trainer Michel Preud'homme won zondagmiddag met 4-0 van Anderlecht en kan niet meer worden achterhaald.

Door een dubbelslag van Abdoulaye Diaby ging het team van middenvelder Ruud Vormer met een 2-0 voorsprong de rust in. Hans Vanaken en aanvoerder Timmy Simons scoorden na rust ook en maakten het feestje compleet. Anderlecht was de laatst overgebleven concurrent, maar de club van Bram Nuytinck en Alexander Büttner bleek in het Jan Breydel Stadion een maatje te kort te komen.

Club Brugge eindigde in de reguliere competitie bovenaan en vulde de favorietenrol in de play-offs in. De Belgische topclub won in de mini-competitie zes van de acht wedstrijden. Club Brugge kan het in de laatste twee wedstrijden van het seizoen rustig aan doen. Op het programma staan nog duels met Zulte Waregem en Oostende.