17.05.2016 10:11

Vonk: "Bijzonder onverstandige beslissing"

Hans Vonk is aanwezig tijdens het competitieduel PEC Zwolle - sc Heerenveen (16-01-2016).
Hans Vonk is aanwezig tijdens het competitieduel PEC Zwolle - sc Heerenveen (16-01-2016).

Hans Vonk begrijpt niets van zijn gedwongen vertrek bij sc Heerenveen. De Zuid-Afrikaan krijgt van algemeen directeur Luuc Eisenga geen nieuw contract en is dus niet langer technisch manager bij de Friese club.

"We hebben het bij Heerenveen altijd over transparantie en eerlijkheid, de kernwaarden van deze club. Daar is de afgelopen weken niet naar gehandeld", aldus Vonk tegenover De Telegraaf. "Ik vind het een bijzonder onverstandige beslissing voor de club. We zijn bezig de selectie samen te stellen voor komend seizoen, waar alle voorbereidingen voor zijn getroffen. Het getuigt niet van veel voetbalinzicht om dit juist nu te doen."

Eisenga begrijpt dat Vonk niet blij is. "Bij een voetbalbedrijf komt zoiets altijd op het verkeerde moment. Ik begrijp de teleurstelling bij Vonk en die voelen wij ook. Inmiddels zoeken we iemand die bij onze club past en zich daarbij kan vinden in het scouten, opleiden en beter maken van jonge, talentvolle spelers", aldus de algemeen directeur van sc Heerenveen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner