18.05.2016 10:05

De Leeuw: "Zijn ervaringen zijn top"

Michael de Leeuw maakt een belangrijke goal voor FC Groningen. In de derby met SC Cambuur scoort hij de 1-0. (07-02-2015)
Michael de Leeuw maakt een belangrijke goal voor FC Groningen. In de derby met SC Cambuur scoort hij de 1-0. (07-02-2015)

Michael de Leeuw maakt de mooie overstap naar Amerika. De spits van FC Groningen vertrekt transfervrij naar Chicago Fire. De positieve verhalen van oud-ploeggenoot Johan Kappelhof trokken de spits over de streep.

"Zijn ervaringen zijn top", begint De Leeuw zijn verhaal in gesprek met De Telegraaf. "Hij heeft daar al tegen Pirlo, Lampard en David Villa gespeeld. Dat je dat soort spelers in de competitie treft, is alleen maar bonus. Hij vertelde me dat ik in een stad terechtkom die niet te vergelijken is met Groningen. De top vijf van Amerikaanse sporten zijn er op het hoogste niveau vertegenwoordigd en het is de op twee na grootste stad van de Verenigde Staten begreep ik, na New York en Los Angeles. Johan zei me dat ik me niet zal vervelen daar."

De Amerikaanse Major League Soccer lijkt niet te vergelijken met de Nederlandse Eredivisie. Dat realiseert ook De Leeuw zich: "Hier doen we alles met de bus en ben je hooguit vier uur onderweg uit naar Roda JC. Daar voetbal je echt op een heel continent. Je vliegt het hele land door. Je kan daar de ene week voetballen in temperaturen rond het vriespunt, terwijl je de andere week naar Orlando moet, waar het 25 graden is. Het lijkt me zó mooi om hier na mijn carrière op terug te kunnen kijken. En dat zeg ik al terwijl ik nog moet beginnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner