18.05.2016 15:34

Roda JC niet verder met supersub Ngombo

Mike van Duinen (l.) en Maecky Ngombo (r.) vieren een treffer tijdens het competitieduel Roda JC Kerkrade - Vitesse (06-03-2016).
Mike van Duinen (l.) en Maecky Ngombo (r.) vieren een treffer tijdens het competitieduel Roda JC Kerkrade - Vitesse (06-03-2016).

Maecky Ngombo speelt aankomend seizoen niet voor Roda JC Kerkrade. De Limburgers hebben geprobeerd om de Belgische spits vast te leggen, maar Roda JC komt er niet uit met Ngombo.

Roda JC laat via de officiële clubsite weten dat de club al sinds maart in onderhandeling is met het management van Ngombo. Roda JC geeft een langer verblijf van Ngombo inmiddels op. "Na ruim twee maanden onderhandelen, trekt Roda JC de conclusie dat gezien de onverantwoord exorbitant hoge eisen van de zijde van Maecky er geen overeenstemming kan worden bereikt over een contract bij Roda JC", aldus Roda JC in een statement op de clubsite.

Ngombo kwam afgelopen zomer over van Standard Luik en wist in Kerkrade een aantal belangrijke doelpunten te produceren. Als 'supersub' scoorde de Belg, met Congolese roots, onder meer tegen Ajax (2-2) en Feyenoord (1-1). Ngombo speelde dit seizoen in totaal achttien officiële wedstrijden in het shirt van Roda JC, daarin wist hij vijf keer te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner