19.05.2016 16:36

Jeugd krijgt kans in A-selectie Vitesse

Lelieveld loopt van het veld na de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht. (01-05-2016)
Lelieveld loopt van het veld na de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht. (01-05-2016)

Vitesse promoveert komend seizoen vijf spelers uit de jeugd naar het eerste team. De club wil op deze wijze het elftal weer een regionaal gezicht geven.

Julian Lelieveld, Thomas Oude Kotte, Yuning Zhang, Mitchell van Bergen en Jeroen Houwen doen vanaf de voorbereiding mee met de A-selectie. "We hebben flink geïnvesteerd in de voetbalacademie en dat gaat zich nu uitbetalen", zegt technisch directeur Mo Allach op de clubsite.

Het elftal dat nog geen trainer heeft zal ook een aantal spelers zien vertrekken. Maar met deze vijf spelers uit de Vitesse Voetbal Academie, aanwinst Navarone Foor en spelers als Eloy Room, Mo Osman en Kevin Diks heeft het eerste elftal volgende seizoen veel spelers uit de regio.

"Deze ontwikkeling past goed in de lijn die we enkele jaren geleden hebben ingezet. Dat een aantal jeugdspelers hun debuut heeft gemaakt is stap één, maar eigenlijk begint het nu pas echt. Zij krijgen de kans om aan te sluiten bij het eerste elftal. Het is nu aan de spelers om zich te bewijzen en te blijven ontwikkelen."

De eerste training van Vitesse staat gepland op zondag 26 juni.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner