20.05.2016 16:38

Strijdbare Vreman geeft Eredivisie niet op

Jan Vreman (r.) toont zijn passie als hij spits Cas Peters instructies geeft tijdens De Graafschap - sc Heerenveen. (28-02-2016)
Jan Vreman (r.) toont zijn passie als hij spits Cas Peters instructies geeft tijdens De Graafschap - sc Heerenveen. (28-02-2016)

Door de 4-1 nederlaag lijkt De Graafschap kansloos voor lijfsbehoud in de Eredivisie. Toch wil Jan Vreman de hoop nog niet opgeven. De trainer gelooft dat zijn ploeg in eigen huis kan zorgen voor een verrassing.

Op de eigen clubwebsite kijkt de oefenmeester alvast vooruit op de return die zondag plaatsvindt in Doetinchem. "We moeten gewoon het spel spelen dat wij hebben gespeeld de laatste tijd. Dan moet je op jacht gaan, maar wel vanuit de controle. Je moet met overtuiging en lef spelen op de momenten waarop dat gevraagd wordt."

Een 4-1 nederlaag goedmaken tegen Go Ahead Eagles, dat wordt nog een hels karwei. Dat realiseert Vreman zich ook: "Tegen Ajax kon het niet, zei men. Dat heb je nu ook. Het wordt een hele lastige, maar zolang die wedstrijd nog niet gespeeld is, kun je nog negentig minuten het tij keren. Het kan. Wedstrijden kunnen alle kanten op. Tegen Ajax is dat in feite gebeurd. We moeten nu zorgen dat het weer gaat gebeuren. Maar garanties hebben we niet. De enige garantie die we hebben, is dat we er alles aan gaan doen!"

En een kolkende Vijverberg is nodig om een goed resultaat neer te zetten: "Nog één keer alles geven, alles. En met alles bedoel ik dan dat alles en iedereen erachter gaat staan. De wedstrijd duurt negentig minuten, we moeten niet verwachten dat we na een kwartier alles al hebben. Daarin moeten we ook geduld hebben, in de goede zin van het woord."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner