21.05.2016 14:42

Faik is hard: "Roda JC niet mijn eerste optie"

Hicham Faik (l.) gaat het kopduel aan met de langere Ted van de Pavert (r.) tijdens de competitiewedstrijd De Graafschap - Roda JC. (11-03-2016)
Hicham Faik (l.) gaat het kopduel aan met de langere Ted van de Pavert (r.) tijdens de competitiewedstrijd De Graafschap - Roda JC. (11-03-2016)

Roda JC moet rekening houden met een vertrek van smaakmaker Hicham Faik. De middenvelder, die de laatste maanden ook als verdediger werd gebruikt, staat in de belangstelling van diverse clubs en daar heeft Faik zelf wel oren naar.

"Er is interesse voor mij uit de Eredivisie en het buitenland", steekt de 24-jarige voetballer van wal in gesprek met Tjerkstra Media. "Ik hoop stiekem op een stabiele Eredivisie-club waar goed voetbal wordt gespeeld. Ik heb in de eerste seizoenshelft bij Roda JC genoeg laten zien, denk ik. Na de winterstop dacht de trainer dat ik een linksback ben. Hij liet mij in mijn zwakte spelen", aldus een gepikeerde Faik.

Inmiddels is Darije Kalezić, de trainer waar Faik over praat, vertrokken bij Roda JC, maar de middenvelder denkt nog steeds aan de uitgang bij de Limburgse club. "Ik zie Roda op dit moment niet als eerste optie. Dat weet de club ook. Ik heb een tijdje geleden hier al met de club over gesproken. Ik vind Roda JC een mooie club en heb er goede dingen meegemaakt in de twee jaar, maar voor mij is het beter ergens te voetballen op mijn eigen positie."

Faik komt uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag, maar brak bij Almere City door in het betaalde voetbal. Inmiddels staat hij op 135 officiële clubwedstrijden in zijn carrière. Het afgelopen seizoen debuteerde Faik in de Eredivisie, hij speelde voor Roda JC 27 duels op het hoogste niveau.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner