31.05.2016 09:12

Seuntjens hoopt op aanblijven Janssen

Mats Seuntjens (l.) en Rochdi Achenteh vechten een fel duel uit aan de zijlijn. (22-05-2016)
Mats Seuntjens (l.) en Rochdi Achenteh vechten een fel duel uit aan de zijlijn. (22-05-2016)

Mats Seuntjens, die maandag een mondeling akkoord bereikte met AZ Alkmaar, hoopt dat Vincent Janssen aankomend seizoen nog in Alkmaar speelt. De aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller is onder de indruk geraakt van de spits.

"Ik zou het leuk vinden als Janssen blijft, want hij is een spits die AZ heel goed kan gebruiken volgend seizoen", aldus Seuntjens tegenover De Telegraaf. "Maar uiteindelijk moet hij het natuurlijk helemaal zelf beslissen. Hij heeft het dit seizoen echt fantastisch gedaan en een mooie transfer is hem meer dan gegund."

"Wat Janssen heeft gepresteerd is vrij uitzonderlijk, maar ik put daar wel kracht uit", vervolgt Seuntjens. "Bovendien heb ik zelf al tachtig wedstrijden in de Eredivisie voor NAC gespeeld, dus ik weet wat er op dat niveau wordt gevraagd. Daarom ga ik bij AZ gewoon de concurrentiestrijd aan. Ik heb er vertrouwen in dat ik komend seizoen veel speelminuten ga maken."

Seuntjens kijkt uit naar de samenwerking met Ron Vlaar. "Iemand als Vlaar is international bij Oranje en heeft al heel veel meegemaakt in zijn carrière. Door met dat soort spelers samen te werken, word je beter als speler, maar ook als mens. Ik kijk er enorm naar uit om hem te ontmoeten."

Seuntjens gaat binnenkort afscheid nemen van zijn geboorteplaats. "Dit is de plek waar ik ben opgegroeid en bijna m'n hele leven heb gespeeld. Maar het is voor mij en AZ beter om naar Alkmaar te verhuizen. Het zal even wennen worden, want ik ben erg gehecht aan Breda. Maar zolang ik m'n vrouw, kinderen en een bal in de buurt heb, ben ik een gelukkig mens."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner