03.06.2016 11:50

NEC spreekt vertrouwen uit in spits Roman

Mihai Roman scoort de 2-0 namens tegen SC Cambuur. Het is het eerste doelpunt van de spits in dienst van NEC. (17-04-2016)
Mihai Roman scoort de 2-0 namens tegen SC Cambuur. Het is het eerste doelpunt van de spits in dienst van NEC. (17-04-2016)

Mihai Roman werd vorig seizoen met veel bombarie naar Nijmegen gehaald, maar de spits overtuigde in zijn eerste seizoen bij NEC niet. Door het vertrek van Christian Santos lijkt de Roemeense aanvaller volgend seizoen een nieuwe kans te krijgen.

Technisch manager Danny Hoekman spreekt tegenover Voetbal International het vertrouwen in Roman uit. "Hij is onze enige echte spits in de selectie. We staan niet te springen om hem te laten gaan. Hij is vorig seizoen niet voor niets gehaald, we geloven nog steeds in zijn kwaliteiten. Santos heeft ook van hem geprofiteerd. Roman hield Santos echt scherp op de training. Niemand had verwacht dat Santos zoveel zou scoren in de Eredivisie, hopelijk verrast Roman iedereen volgend seizoen ook."

Het is voor NEC geen prioriteit om een nieuwe spits te halen, ondanks het vertrek van Santos. "We zoeken naar versterking op de vleugels, zowel naar aanvallers als naar backs", vervolgt Hoekman. "We zijn op dit moment alle opties in kaart aan het brengen. Er is nog niet gesproken met kandidaten. Ik las dat Ayub Masika (KRC Genk, red.) concreet in beeld zou zijn bij ons, maar ook met hem hebben we nog niet gesproken. Het kan dat we nog een spits halen, maar dat is nu niet de belangrijkste positie om te versterken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner