04.06.2016 22:04

FC Utrecht: "Opleiding bij de Nederlandse top"

Thomas Bruns (r.) houdt Rico Strieder (l.) en Sofyan Amrabat bezig tijdens Heracles Almelo - FC Utrecht. (19-05-2016)
Thomas Bruns (r.) houdt Rico Strieder (l.) en Sofyan Amrabat bezig tijdens Heracles Almelo - FC Utrecht. (19-05-2016)

Het is prettig gesteld met de toekomst van FC Utrecht. De club kan volgens hoofd opleidingen Henny Lee teren op een talentvolle lichting, die het eerste elftal op termijn een kwaliteitsinjectie kan leveren. 

"We hebben met de FC Utrecht Academie het afgelopen jaar inhoudelijk wederom flinke stappen kunnen maken. Het rendement begint te komen met het doorbreken van spelers als Bart Ramselaar, Giovanni Troupée en Sofyan Amrabat", stelt Lee op de clubwebsite van FC Utrecht. "Omdat ik veel talent bij de jeugdteams zie, kan ik stellen dat we de komende jaren nog veel meer talent op het toneel bij het eerste elftal kunnen krijgen."

"Ik durf dan ook uit te spreken dat FC Utrecht met haar FC Utrecht Academie inmiddels tot de top van Nederland behoort. Een bevestiging en mooie erkenning hebben we gekregen door de hoogste status, die van internationaal niveau van opleiden, te ontvangen. Recentelijk zijn we zelfs genomineerd tot BVO-opleiding van het jaar." Ramselaar zit na een puik seizoen dicht tegen Oranje aan, terwijl Troupée en Amrabat steeds meer speeltijd krijgen in het eerste elftal.

De beloften van FC Utrecht plaatsten zich afgelopen seizoen voor de Jupiler League. De ploeg werd kampioen in de beloftencompetitie en mag daardoor het betaalde voetbal in.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner