07.06.2016 14:03

Alderweireld kende moeizaam begin bij Ajax

Toby Alderweireld had het volgens zijn broer absoluut niet naar zijn zin in zijn beginperiode bij Ajax. Dat had te maken met het gastgezin van de centrale verdediger, waardoor Alderweireld soms de gedachte had om te stoppen.

Op zijn vijftiende verliet de Belgisch international Germinal Beerschot voor de Amsterdammers, daar werd hij in een pleeggezin geplaatst. "Het was een complete ramp", doet broer Steve uit de doeken tegenover La Derniere Heure. "Die mensen verzochten hem geen contact meer te hebben met mijn familie, omdat Toby nu bij hen woonde."

"In plaats met ons te praten via Skype, moest hij bij het gezin op de bank komen zitten. Nog een voorbeeld: die vrouw maakte altijd lekkere snacks klaar voor haar man en haar echte zoon, maar Toby moest het zelf doen. Het waren koude mensen. Elke zondag, als hij weer terug moest naar Amsterdam, moest hij huilen. Hij wilde soms stoppen."

Inmiddels is Alderweireld uitgegroeid tot een verdediger van Europees niveau. Via Atlético Madrid en Southampton kwam de international bij Tottenham Hotspur terecht. Daar vormt hij onder meer een duo met Jan Vertonghen, eveneens voormalig speler van Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner