10.06.2016 13:52

Ook Vermeer vaak aangehouden in luxe auto

Doelman Kenneth Vermeer kan zich vinden in het beeld dat rapper Typhoon vorige maand schetste. De artiest werd aangehouden door de politie en kreeg als uitleg dat hij werd aangehouden omdat hij als getinte man in een dure auto reed.

Door het verhaal van Typhoon, wat hij op zijn Instagram zette, werd een flinke discussie aangewakkerd, waar ook politiek Nederland zich mee bemoeide. Feyenoorder Vermeer gooit, mogelijk onbedoeld, wat olie op het vuur. Er werd een filmpje op Facebook geplaatst, waarin hij de discussie aangaat met een politieagent die hem staande houdt. "Wat is nu weer de reden? Is het nu elke dag dat ik gecontroleerd ga worden? Serieus, lijk ik zo zwaar op een crimineel? Omdat ik zo'n auto rijd, moet ik elke dag worden aangehouden?", vraagt Vermeer in het filmpje aan de agent.

De video werd door iemand anders online gezet, maar het geeft een nieuwe dimensie aan de discussie. Inmiddels zijn er diverse voorstellen gedaan om deze incidenten in de toekomst te voorkomen. In een verklaring rondom de situatie met Typhoon liet de politiemacht al weten dat het staande houden van de rapper verkeerd was. "De politie moet te allen tijde staan voor neutraliteit." Het idee is om een nieuwe actie op te zetten, waar dit probleem aan de kaak wordt gesteld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner