15.06.2016 13:30

Brandts wordt assistent-trainer bij NEC

FC Dordrecht-trainer Ernie Brandts geeft zijn spelers aanwijzingen tijdens het competitieduel met PEC Zwolle. (16-08-2014)
FC Dordrecht-trainer Ernie Brandts geeft zijn spelers aanwijzingen tijdens het competitieduel met PEC Zwolle. (16-08-2014)

Ernie Brandts is door NEC Nijmegen aangesteld als assistent-trainer. De zestigjarige Achterhoeker is in Nijmegen de opvolger van Jefta Bresser, die onlangs besloot om zijn contract te laten ontbinden.

Brandts heeft bij NEC een contract voor twee seizoenen getekend en zal gaan samenwerken met de Duitse hoofdtrainer Peter Hyballa. Brandts was als trainer onder meer actief bij NAC Breda en FC Dordrecht, terwijl hij als speler uitkwam voor onder andere PSV en De Graafschap.

"Brandts neemt een vrachtlading aan ervaring met zich mee, die hij opgedaan heeft als speler op het hoogste niveau en als trainer bij zowel grote als kleine clubs", aldus Danny Hoekman, technisch manager van NEC, op de clubsite van de Nijmegenaren. "Die ervaring gecombineerd met een eigen voetbalgedachte, maakt dat we ontzettend blij zijn dat Ernie de technische staf komt versterken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner