15.06.2016 21:42

Prominenten steunen Twente met advertentie

FC Twente-stadion voorafgaand aan het duel met Excelsior. (21-04-2016)
FC Twente-stadion voorafgaand aan het duel met Excelsior. (21-04-2016)

Een aantal bekende Nederlanders heeft een bijzondere actie op touw gezet om FC Twente te steunen. Met een advertentie willen onder anderen Sjaak Swart, Piet Keizer, Henk Kesler en Herman Finkers de club in nood een hart onder de riem steken.

FC Twente krijgt zeer spoedig te horen hoe de voetbaltoekomst van de club eruitziet. De beroepscommissie bekijkt de zaak rondom de formatie uit Enschede en heeft het laatste woord in een mogelijke degradatie voor de club. De KNVB wil FC Twente terugzetten naar de Jupiler League, de club verzet zich hiertegen. Als de beroepscommissie zich negatief uitspreekt in de zaak, wordt FC Twente teruggezet naar de Jupiler League. In dat geval moeten de Tukkers een faillissement aanvragen.

Volgens RTV Oost komt er donderdag een grote advertentie in De Telegraaf, waar diverse prominenten hun handtekening onder zetten. Oud-Ajacieden Swart en Keizer werden al genoemd, terwijl Kesler, die in het verleden directeur betaald voetbal van de KNVB was, en cabaretier Finkers de club ook steunen. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld en Peter den Oudsten, oud-burgemeester van Enschede, zetten ook hun handtekening onder de advertentie, waarmee ze de KNVB op een andere gedachte willen brengen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner