17.06.2016 19:16

Sponsor wil meebetalen aan boete FC Twente

Jerson Cabral (l.) wordt getroost door Hakim Ziyech (r.) tijdens het competitieduel FC Twente - Vitesse (08-05-2016).
Jerson Cabral (l.) wordt getroost door Hakim Ziyech (r.) tijdens het competitieduel FC Twente - Vitesse (08-05-2016).

Shirtsponsor TonZon wil de helft van de boete betalen die FC Twente vrijdag kreeg. De beroepscommissie licentiezaken van de KNVB oordeelde dat de club uit Enschede in de Eredivisie mag blijven, maar wel vier boetes van in totaal 181.000 euro moet betalen vanwege de (financiële) overtredingen die de afgelopen maanden aan het licht kwamen.

Isolatiebedrijf TonZon, dat sinds vorig jaar op de achterkant van het rode shirt prijkt, wil de helft daarvan voor zijn rekening nemen. "Dat de club bewaard blijft, is goed nieuws", zei directeur Ton Willemsen van het Enschedese bedrijf tegen de NOS. "Heel Twente is blij. We verhogen de bijdragen van vorig jaar met 90.000 of 100.000 euro. Als ze ons nog op het shirt willen hebben natuurlijk. Misschien kunnen ze de ruimte wel heel goed verkopen aan een andere partij."

Als de conceptversie van het programma definitief wordt, opent FC Twente volgend seizoen de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Enschedeërs kunnen zich nu eindelijk richten op het versterken van de selectie.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner