23.06.2016 22:15

Talent Twente neemt voorbeeld aan Leicester

Ruben de Jager (voorgrond) tijdens de eerste training van FC Twente ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. (22-06-2016)
Ruben de Jager (voorgrond) tijdens de eerste training van FC Twente ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. (22-06-2016)

De negentienjarige Ruben de Jager gaat dit seizoen voor zijn kans bij FC Twente. De spits maakt voor het eerst deel uit van het eerste elftal van de Tukkers. Bij Jong FC Twente liet De Jager al zien een neusje voor de goal te hebben.

De Jager is niet bang voor concurrentie. "Als er een spits bij komt, moet ik laten zien dat ik beter ben", vertelt hij aan de Provinciale Zeeuwse Krant. "Ja, ik stond echt te trappelen. Na het seizoen heb ik twee weken niets gedaan. Ik ben een week met mijn vriendin naar Tenerife geweest. Langer kon niet omdat zij nog stage moest lopen. Daarna begon het al snel weer te kriebelen. Voetballers kennen dat gevoel wel."

FC Twente richt zich komend seizoen op lijfsbehoud in de Eredivisie. "Natuurlijk is dat even wennen hier. In 2010 was FC Twente kampioen van Nederland, het is eigenlijk de vierde club van het land. Weet je, Leicester City ging vorig seizoen ook in eerste instantie voor handhaving, maar werd kampioen. Ik wil er maar mee zeggen: het kan raar lopen in het voetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner