24.06.2016 12:11

Ronnie Stam stopt: "Lichaam sputtert tegen"

Ronnie Stam moet vlak voor rust geblesseerd van het veld tegen Sparta. (01-04-2016)
Ronnie Stam moet vlak voor rust geblesseerd van het veld tegen Sparta. (01-04-2016)

Na meer dan driehonderdvijftig officiële clubwedstrijden zet Ronnie Stam een punt achter zijn loopbaan. De speler van NAC Breda beschikte over een doorlopend contract, maar door blessureleed wil de middenvelder annex verdediger niet meer verder.

"Ik ben geboren met een slechte heup en daar krijg ik de laatste tijd steeds meer last van. De doktoren hebben gezegd dat als het niet meer hoeft, ik beter kan stoppen om aan mijn lichaam te denken. Ik kan absoluut nog mee op het hoogste niveau, maar ik voel ook dat ik steeds meer moeite moet doen om op niveau te blijven. Mijn lichaam sputtert tegen. Daarom dat ik deze beslissing heb genomen", licht Stam toe.

De in Breda geboren voetballer begon zijn carrière bij NAC Breda en sluit dus ook in Brabant af. Tussendoor speelde hij nog voor FC Twente, het Engelse Wigan Athletic en het Belgische Standard Luik. In 2010 werd hij landskampioen met FC Twente, in Engeland pakte hij de FA Cup in 2013. "Ik had als klein kind veel dromen. Die zijn allemaal uitgekomen. Ik heb in de top gespeeld, prijzen gewonnen en mooie transfers gemaakt."

"Mijn laatste droom was terugkeren bij NAC. Dat is vorig jaar uitgekomen. Ik heb er oprecht veel plezier aan beleefd. Het was fantastisch om in Breda voor mijn eigen publiek te spelen. Ik ga nu een jaartje afstand nemen en veel tijd doorbrengen met mijn kinderen. En in België wil ik met mijn trainerscursus beginnen." Stam speelde afgelopen seizoen nog ruim dertig wedstrijden voor NAC Breda, waarmee hij promotie naar de Eredivisie net misliep.

In zijn laatste officiële competitiewedstrijd viel hij vlak voor rust geblesseerd uit in het duel met Sparta. Daarna speelde Stam nog in de play-offs voor promotie, maar tegen Willem II kon een goed seizoen niet voltooid worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner