27.06.2016 12:09

Børven vecht voor laatste kans bij FC Twente

FC Twente-spits Torgeir Børven tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen EMOS uit Enschede. (25-06-2016)
FC Twente-spits Torgeir Børven tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen EMOS uit Enschede. (25-06-2016)

Torgeir Børven beseft dat hij het dit seizoen moet laten zien bij FC Twente. De aanvaller werd destijds als de vervanger van Luc Castaignos aangetrokken, maar kwam door blessureleed nauwelijks in actie.

In 2015 onderging hij een operatie aan zijn heup. "Vanaf mijn negentiende had ik er last van", vertelt de spits aan TC/Tubantia. "Het probleem is dat de medische begeleiding in Noorwegen bij de clubs niet zo veel voorstelt. Bij ons liep er een fysiotherapeut en dat was het dan."

"Voordat ik bij Twente tekende, ben ik al naar een specialist in Londen geweest en die vertelde dat ik vroeg of laat geopereerd zou moeten worden. Hij zei trouwens ook nog dat vijftien procent van de spelers in de Premier League dezelfde klachten had."

Komend seizoen wil de Noor zich laten zien. "Ik besef maar al te goed dat na 2,5 jaar dit seizoen mijn laatste kans wordt. Het moet nu gebeuren en daar ga ik alles aan doen, al verwacht ik dat er een spits bij komt. En mocht het uiteindelijk niet genoeg zijn om hier te slagen, dan ga ik ergens anders kijken of terug naar huis."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner