29.06.2016 16:17

Van Eijden wil belangrijk zijn voor AZ

Rens van Eijden lacht naar de camera voorafgaand aan de eerste training van AZ Alkmaar (27-06-2016).
Rens van Eijden lacht naar de camera voorafgaand aan de eerste training van AZ Alkmaar (27-06-2016).

Rens van Eijden hoopt het aankomende seizoen belangrijk te zijn voor AZ Alkmaar. De centrale verdediger verruilde afgelopen zomer NEC Nijmegen transfervrij voor AZ.

Van Eijden is tevreden over zijn eerste dagen bij AZ. "Alles gaat eigenlijk automatisch. De jongens vangen me goed op, het is een leuke groep. Van tevoren heb ik alle randzaken, zoals een woning, kunnen regelen, nu begint het voetbal. Het is veel trainen en veel praten. Iedereen is hartstikke open en dat maakt het voor mij ook veel makkelijker. Ik ben zelf ook open, gezien mijn leeftijd, ervaring en persoonlijkheid raak ik altijd makkelijk aan de praat met mensen. Alles gaat stap voor stap de goede kant op", aldus Van Eijden.

"Het is even wennen aan mijn teamgenoten en zij moeten wennen aan mij", vervolgt Van Eijden op de clubsite van de Alkmaarders. "Het niveau is hoog, fouten worden direct afgestraft, dus ballen moeten beter worden ingespeeld op het juiste moment. Dat heeft logischerwijs wat tijd nodig. Ik ben zeven jaar gewend geweest aan dezelfde club, dus het is nu even aanpassen aan de jongens hier. Maar het gaat soepel, omdat ik van open communiceren houd en direct ben. We moeten elkaar vertellen wat we van elkaar verwachten om uiteindelijk het beste resultaat voor het team te krijgen."

Van Eijden heeft voor aankomend seizoen een belangrijk doel voor ogen. "Ik hoop een belangrijke rol te vervullen op mijn positie, centraal achterin. Ik zal daarin proberen de leiding te pakken en te allen tijde de organisatie bewaken. Het belangrijkste is om de nul te houden, de bal naar de goede kleur te spelen en te zorgen dat de aanvallers het balletje binnen prikken."

De verdediger heeft hoge verwachtingen van AZ. "Vorig jaar heeft AZ hartstikke goed gepresteerd. De groepsfase van de Europa League bereikt en met de vierde plaats opnieuw Europees voetbal behaald. Hopelijk neemt de club die ervaring mee naar dit jaar. Als de kern bij elkaar blijft, worden we alleen maar sterker met jongens als Mats (Seuntjens, red.) en ik erbij. Dan kunnen we elkaar naar een hoger niveau tillen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner