30.06.2016 09:13

Jenner hoopt op nieuwe club in Nederland

Julian Jenner (r.) zoekt een medespeler tijdens het competitieduel Ferencvárosi TC - Budapest Honvéd (06-10-2013).
Julian Jenner (r.) zoekt een medespeler tijdens het competitieduel Ferencvárosi TC - Budapest Honvéd (06-10-2013).

Julian Jenner is nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe club. De oud-speler van onder meer NAC Breda en Vitesse heeft zelfs via LinkedIn een oproep geplaatst. 

Een club met belangstelling kan contact opnemen met zijn vader, Ton. "Julian woont in Hongarije, is er getrouwd met een Hongaarse en hield bij FC Tatabánya zijn conditie op peil", aldus de vader van Jenner tegenover Voetbal International. "Ik ben zelf personal trainer en heb meerdere profs getraind, zoals Eljero Elia, Ryan Babel, Daryl Janmaat en wie nog niet meer. Luigi Bruins heb ik ook nog eens opgetraind en hem heb ik laatst gevraagd of Excelsior misschien interesse had."

Jenner heeft een mooie tijd gehad in Hongarije bij Ferencvárosi TC en Diósgyöri VTK. "Maar Julian wil nu ook graag zijn trainerspapieren halen", vervolgt Ton Jenner zijn verhaal. "Dat wilde hij ook best in Hongarije doen, maar dan moet je wel die taal machtig zijn. En als er één taal lastig is, dan is het de Hongaarse. Dus hij wil liever zijn papieren halen in Nederland."

Jenner staat te trappelen om weer te beginnen. "Ik voel me nog topfit en ben nog bereid om in mezelf te investeren, want ik wil gewoon op amateurbasis uitkomen voor een club in Nederland. Ik heb altijd doorgetraind, geef hier in Hongarije ook nog wat trainingen volgens de Wiel Coerver-methode. Maar ik zeg ook eerlijk dat ik nog wel wat voorbereidingstijd nodig zal hebben en ik ben volgens de Nederlandse maatstaven niet meer de jongste", aldus Julian Jenner.

"Ik weet ook dat de kassa niet meer rinkelt voor spelers van mijn leeftijd. Je kunt niet meer het geld verdienen dat je tien jaar geleden kon verdienen. Maar geld interesseert me niet. Mijn intentie is om nu als ervaren speler iets toe te voegen aan een selectie van een profclub. Ik kan jonge spelers behoeden voor fouten die ik heb gemaakt. Ik vraag alleen een huisje voor mij en mijn gezin. In ruil daarvoor denk ik dat ik nog waardevol kan zijn voor een club aan de rechterkant van de Eredivisie en de linkerkant van de Jupiler League. Maar ik sta overal voor open", aldus de vleugelaanvaller.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner