01.07.2016 13:56

Barazite staat voor vertrek bij FC Utrecht

Nacer Barazite (l.) kijkt vooruit naar het spel, terwijl Davy Pröpper op de speler van FC Utrecht afkomt. (07-02-2016)
Nacer Barazite (l.) kijkt vooruit naar het spel, terwijl Davy Pröpper op de speler van FC Utrecht afkomt. (07-02-2016)

Of FC Utrecht ook aankomend seizoen over Nacer Barazite kan beschikken is nog altijd onduidelijk. De aanvaller staat in de belangstelling van meerdere clubs. Vooral vanuit Turkije is veel interesse voor Barazite.

"Het is nu aan Nacer of hij al wil tekenen of nog even wil wachten", vertelt zaakwaarnemer Alexander Bursac aan Voetbal International. "Nacer concentreert zich nu uiteraard nog op FC Utrecht. Maar het is wel zo dat de clubs uit Turkije maar blijven terugkomen. En de aanbiedingen worden steeds beter. Er heeft zich al een club gemeld bij Utrecht en ik verwacht dat zij vandaag of morgen weer contact zullen zoeken."

Het contract van de oud-speler van AS Monaco, Austria Wien, Derby County en Arsenal loopt nog één jaar door. Wil FC Utrecht nog iets verdienen aan Barazite, dan is een zomerse verkoop noodzakelijk. Ook Barazite zelf staat open voor een vertrek: "Ik heb vanochtend kort met Nacer gesproken", laat Bursac weten. "Het is nu aan hem of hij al wil tekenen of nog wil wachten op een betere aanbieding, maar ook of hij überhaupt naar Turkije wil. Hij heeft zijn familie hier in Nederland en heeft er net een kindje bij gekregen. Dat speelt natuurlijk ook een rol.'

Barazite kwam dit seizoen tot 32 wedstrijden voor FC Utrecht en maakte daarin acht doelpunten. De aanvaller was daarmee één van de sterkhouders in het elftal van Erik ten Hag, maar uiteindelijk wisten de Domstedelingen geen enkele prijs te pakken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner