03.07.2016 21:07

Gestopte Tanda keert terug bij Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft Dario Tanda weer in de armen gesloten. De 21-jarige middenvelder die vorig jaar abrupt stopte met voetballen tekent in Deventer een contract voor twee jaar en keert daarmee terug bij de club uit zijn geboortestad die komend seizoen weer in de Eredivisie speelt.

Tanda vertrok een jaar geleden bij Go Ahead Eagles wegens problemen in zijn privéleven. "Er waren problemen met mijn ouders en mijn vader verhuisde naar Italië. Daar had ik het heel moeilijk mee. Vervolgens besloot ik om met voetballen te stoppen. Achteraf gezien is dat absoluut geen goede keuze van me geweest", aldus Tanda.

Nadat Tanda weer zin kreeg in voetballen ging hij op amateurbasis aan de slag bij PEC Zwolle en bloeide daar op. "Ik zit weer goed in mijn vel. In Zwolle kreeg ik een herkansing, maar Go Ahead Eagles is en blijft mijn club."

Technisch manager Dennis Bekking van Go Ahead Eagles zegt dat de jonge speler een tweede kans verdient. "Dario heeft enkele verkeerde keuzes gemaakt. Wij bieden hem graag nog een kans."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner